(VIDEO) Mihail Saakashvili: Votul uninominal ar fi „o catastrofă” pentru Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al Georgiei, actual lider de partid în Ucraina, Mihail Saakashvili, este de părerea că cetățenii Republicii Moldova trebuie să se opună schimbării sistemului electoral, deoarece votul uninominal ar însemna „o catastrofă” pentru țara noastră.

„Noi încercăm să scăpăm de acest sistem uninominal în Ucraina. Este un sistem ideal pentru corupți, oligarhi și pentru unii lideri locali. Asta deoarece locurile în Parlament vor fi cumpărate. Astfel, în Parlament o să ajungă o groază de oameni care nu au habar de politică, dar vor avea acoperirea cu votul popular. Ei vor ajunge în Parlament cumpărându-și locul, iar scopul lor va fi să-și mărească capitalul”, a declarat Mihail Saakashvili.

Potrivit fostului președinte al Georgiei, sistemul uninominal este pentru oligarhii care vor ucide statul și reprezintă „o catastrofă” pentru Republica Moldova. „Să fiu în locul moldovenilor, eu m-aș opune acestui sistem, nu aș permite adoptarea lui, deoarece asta înseamnă privatizarea țării de către o mână de oameni foarte bogați, care vor doar să-și facă interesele personale”, mai spune Saakashvili.

Citește și: (DOC) Votul uninominal pe înțelesul tuturor! Ce prevede și ce nu prevede proiectul propus de PD

Amintim că Vlad Plahotniuc a anunțat pe 6 martie 2017 că democrații vor propune Legislativului schimbarea sistemului electoral și anume alegerea deputaţilor în circumscripţii uninominale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...