Serghei Tarnovschi a obţinut medalia de bronz la proba de canoe simplu pe distanţa de 500 m, cu rezultatul de 1 minut, 50 de secunde şi 443 de miimi. Fratele mai mare al lui Serghei, Oleg Tarnovschi, a fost la un pas de podium, clasându-se pe locul 4 la aceeaşi cursă.

Puţin le-a lipsit fraţilor Tarnovschi să obţină distincţii şi la proba de 5000 m canoe simplu. Oleg a fost al 4-lea, iar Serghei a trecut al 5-lea linia de sosire a celei mai lungi distanţe din concurs.

În aceste zile, o altă sportivă din Moldova va participa la prima etapă a ediţiei inaugurale a Cupei Mondiale de canoe sprint feminin, o disciplină care, până în acest an, era rezervată doar bărbaţilor. Reprezentanta noastră Mihaela Bostan, în vârstă de doar 18 ani, va lua startul în premieră la competiţia organizată în Franţa.

La 10 iunie Natalia Gulco şi Oleg Tarnovschi vor pleca spre capitala Azerbaidjanului, unde vor concura la probele de caiac simplu, respectiv de canoe simplu, din programul primei ediţii a Jocurilor Europene de la Baku.