Ancelotti pleacă de la Real Madrid și nu va antrena nicăieri în sezonul viitor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Italianul Carlo Ancelotti nu va mai antrena la Real Madrid și în sezonul viitor. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani a anunțat că trebuie să efectueze o operație în Canada, care va necesita o perioadă de odihnă. De aceea, Ancelotti a refuzat oferte din Italia, Anglia și Germania.

Real Madrid a avut un sezon dezamăgitor, în care a ratat îndeplinirea obiectivelor: titlul în Spania, Cupa Spaniei și apărarea trofeului UEFA Champions League, cucerit în 2014. De serviciile lui Ancelotti este interesat și Silvio Berlusconi, patronul de la AC Milan, dar afaceristul va trebui să se reorienteze după anunțul făcut de tehnicianul italian.

„Pot să vă asigur că am primit oferte, am avut oportunități din Italia, Anglia și Germania. Și nu voi duce lipsă de oferte nici în anul următor. Dar am spus-o la o conferință de presă și o repet: voi lua o pauză vreme de un an, pentru că am un motiv foarte serios s-o fac. Va trebui să mă operez, din cauza unei stenoze cervicale. De ceva timp, asta mi-a afectat mâinile și dacă voi mai pierde timpul boala s-ar putea extinde la picioare. Am programat deja operația.

Nu știu exact cât timp trebuie să mă odihnesc, în perioada de recuperare. Va fi o plăcere să iau cina cu Galliani, dar nu pot să-mi schimb programul. Mă voi opera în Vancouver, Canada, unde am și o casă, împreună cu soția mea. Doi ani la Real Madrid te pot consuma foarte mult, credeți-mă. Nimeni nu-și imaginează câtă uzură implică, atât fizic, cât și psihic. Dacă mă voi întoarce vreodată să antrenez în Italia, o voi face doar la AC Milan”, a spus Ancelotti într-un interviu acordat pentru Il Giornale.

Stenoza spinală cervicală reprezintă îngustarea canalului spinal, la nivelul gâtului. Canalul spinal este aria delimitată de interiorul vertebrelor în care se găsește măduva spinarii.

Compresiunea nervilor și măduvei spinării în canalul spinal cervical poate produce tulburări funcționale la nivelul măduvei spinării, rigiditate, durere și amorțeli la nivelul gâtului și membrelor. Stenoza spinală cervicală poate fi invalidantă dacă este lezată măduva spinării.

Carlo Ancelotti antrenează la Real Madrid din 2013, reușind să câștige patru trofee cu gruparea spaniolă: UEFA Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor și Cupa Spaniei.

În cariera sa, Carlo Ancelotti le-a mai pregătit cu succes pe Reggiana, Parma, Juventus, AC Milan, Chelsea și PSG.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...