Scenariul unei Europe cu 2 viteze nu va opri finanțarea UE: „Există doar un risc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul bulgar Malina Kroumova, care este responsabilă cu fondurile europene, a afirmat sâmbătă că nu există un risc real ca finanțarea din partea Uniunii Europene să fie sistată sau amânată în perioada 2014-2020 din cauza scenariului unei Europe cu două viteze, transmite BTA.

Malina Kroumova a precizat în fața presei, la inaugurarea unui forum economic la Sofia, că actualul cadru financiar a fost stabilit odată cu aprobarea Cadrului financiar multianual al UE până în 2022.

„Nu putem spune că din cauza discuției (privind viitorul UE) nu vor mai veni fonduri, dar această dezbatere este de cea mai mare importanță pentru evoluția Europei și viitorul Bulgariei. Ea ar trebui să aibă loc atât la nivel național cât și european pentru a decide cine suntem, ce vrem să facem, care este viziunea noastră asupra evoluției și ce vrem să devenim”, a declarat vicepremierul bulgar.

O Europă cu două sau mai multe viteze este unul din scenariile posibile, dar nu va asigura direcția corectă pentru evoluția UE ca actor puternic pe scena globală, a menționat Kroumova.

Ea a mai avertizat că, dacă Bulgaria decide să nu ia parte la dezbatere, riscă să rămână la periferie într-o Europă cu multiple viteze. „Este doar un risc, totul depinde de noi”, a insistat vicepremierul bulgar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...