Olympic Fest este un eveniment de proporţii, ce întruneşte în fiecare an în Piaţa Marii Adunări Naţionale mii de oameni, indiferent de abilităţi sportive, vârstă sau ocupaţie.

Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a transformat într-un ”carnaval” al sporturilor, participanţii având ocazia să practice alături de cei mai buni sportivi şi antrenori diverse probe sportive, precum taekwondo-ul, trânta, tenisul, tirul cu laser, scrima, karate-ul, baschetul, atletismul, fotbalul, tenisul de masă, badmintonul, etc.

Tradiţionala Cursă Olimpică, care se întinde pe un traseu de 3,5 km, a fost cel mai aşteptat moment al evenimentului. Cursa Olimpică este dedicată Zilei Olimpice, sărbătorită pe 23 iunie, şi este o acţiune de solidarizare pentru un mod de viaţă activ şi sănătos, pentru promovarea şi celebrarea valorilor olimpice de excelenţă, prietenie şi respect. Această Cursă nu este o competiţie, toţi participanţii sunt învingători. Cursa Olimpică a ajuns la a 24-a ediţie anul acesta.

Anul acesta programul Olympic Fest a inclus câteva competiţii inedite:
Ştafeta de alergări pentru 6 echipe, reprezentanţi ai posturilor de televiziune, în care echipa JurnalTV a fost campioană. Ştafeta de alergări este un prilej de divertisment şi socializare între jurnalişti – colegi de breaslă, dar şi de a face sport şi a demonstra care echipă e mai puternică.

Pentru că picii sunt viitorii campioni, Olympic Fest a inclus în program 2 competiţii pentru cei mai tineri sportivi: Campionatul mamelor la alergat cu cărucioare şi Campionatul bebeluşilor care merg de-a buşilea. Pentru a încuraja mişcarea, dar şi distracţia în rândul părinţilor şi copiilor, în Piaţă a fsot amenajat de asemenea un Orăşel al Copiilor, un spaţiu special pentru cei mai mici participanţi la Olympic Fest.  

La adunarea sportului naţional au luat parte nume importante ale sportului moldovenesc, printre care Nicolae Juravschi, Larisa Popova, Emil Caras, Iacov Buhnă, Marina Tauber, Octavian Vucol, Victor Peicov... 

Mihai Burciu - Jurnal.md