(VIDEO) Ilinca feat. Alex Florea vor reprezenta România la Eurovision

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ilinca feat. Alex Florea, cu piesa “Yodel It”, au câștigat detașat finala Eurovision România, primind cele mai multe voturi din partea telespectatorilor.

Cei doi interpreți au primit peste 10 mii de voturi din partea telespectatorilor, depășindu-l pe Mihai Trăistariu, care a fost votat de peste 5 mii de români. Pe poziția a treia s-a clasat trupa Instinct.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. România va concura în cea de-a doua semifinală, pe 11 mai. La competiție vor participa 43 de ţări.

România nu a putut participa la competiţia de anul trecut, din cauza datoriilor acumulate de TVR faţă de EBU, instituţia care organizează concursul Eurovision. Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie, la un acord prin care să facă posibilă revenirea României la Eurovision şi difuzarea, de către postul public de televiziune, a ediţiei din 2017.

Trupa SunStroke Project, căștigătoarea Eurovision Republica Moldova, cu piesa „Hey mamma”, va concura în prima semifinală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...