„Data exactă, ora şi locul o să le anunţăm marţea viitoare, într-o conferinţă de presă. Realizarea unui protest necesită mai multe eforturi pentru încadrarea în norma legală. Partidele SRL-uri au ocupat PMAN pentru mai mult timp înainte, au transformat-o într-o moşie. Dacă am avea un stadion, o arenă, am merge acolo, dar nu avem unde. Aşa că acum facem demersuri, iar marţi vom veni cu un apel către cetăţeni în care vom anunţa ora, data şi locul următorului protest”, a precizat avocatul Andrei Năstase, membru al Platformei DA, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

Dacă nu se va reuşi organizarea mitingului în PMAN, asta nu-i va opri pe oameni să-şi manifeste poziţia. „Am putea, la nevoie, să ne întâlnim la o margine de oraş şi să mergem în marş”, spune Andrei Năstase.

„Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a apărut dintr-o durere a acestei populaţii. Criminalii de la guvernare ne-au adus unde ne-au adus. Noi aveam un vis şi ei ni l-au luat. Aşa a apărut DA. Platforma îşi continuă acţiunile, continuăm să activăm, să muncim, să comunicăm cu segmentele sociale, cu minorităţile, cu fermierii, încercăm să aducem la cunoştinţa oamenilor care sunt dezideratele noastre”, a mai adăugat avocatul.

Un alt membru al Platformei, analistul politic Valentin Dolganiuc a reiterat că singura soluţie este presiunea populară. „Acest protest se impune, pentru că crima cea mare s-a produs - visul european ne-a fost furat. Trebuie să punem presiune pe clasa politică. Noi vom duce Moldova în UE”, afirmă analistul politic.

La rândul său, scenaristul şi jurnalistul Constantin Cheianu a declarat că manifestanţii au nevoie să vadă efectele protestelor. „În mod sigur va veni un număr şi mai mare de oameni, dar cred că protestele trebuie să aibă o logică crescendă. Oamenii vor veni şi pentru altceva decât pentru ce au fost atunci. Trebuie să avem în vedere efecte practice. Oamenii sunt minunaţi că vin, dar trebuie să vadă şi un folos”, afirmă Constantin Cheianu.

„Acest miting va fi şi altceva, dar vom păstra caracterul paşnic, civilizat şi curat. Ar vrea alde Plahotniuc şi Filat să devenim ca ei”, a adăugat Andrei Năstase.

Jurnalistul Constantin Cheianu a mai spus că anunţul privind noul protest va pune pe jar guvernarea, iar avocatul Andrei Năstase a declarat că acest lucru deja s-a întâmplat. „Ne ascultă telefoanele, ne urmăresc maşinile şi o fac destul de deschis”, a dezvăluit avocatul.

Amintim că la ultimul protest organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” au ieşit în stradă în jur de 50.000 de oameni care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de guvernare şi au scandat „Jos Criminalii”, „La puşcărie!”, „Noi suntem poporul!”, „Plahotniuc, nu uita, puşcăria-i casa ta!”, „Jos hoţii”, „Miliardul înapoi!”, „Sus Codruţa la DNA, Jos Chetraru la CNA!”. Zecile de mii se manifestanţi au atras atenţia comunităţii internaţionale, diaspora s-a solidarizat şi a organizat proteste similare în mai multe oraşe europene, iar un număr impunător de instituţii de presă din străinătate, începând cu Washington Post, Al Jazeera, Le Monde şi până la site-uri de ştiri din Indonezia, au difuzat ştirea despre protestul de la Chişinău.