Un nou protest anticorupție la București: Copiii au purtat insigne cu mesajul #rezist

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestul părinţilor şi copiilor din Piaţa Victoriei din București, intitulat „Lecţia de educaţie civică”, s-a încheiat, sâmbătă, după aproximativ patru ore, timp în care cei mici au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au jucat cu baloane de săpun, s-au plimbat cu tricicletele şi au purtat insigne cu mesajul #rezist. Mitingul a avut loc la câteva zile după ce Autoritatea pentru Protecţia Copilului a anunţat că a primit aproximativ 30 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă.

Aproximativ 500 de copii şi părinţi s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, la „Lecţia de educaţie civică”, aşa cum a fost denumit evenimentul pe pagina de Facebook unde sunt anunţate, de obicei, protestele antiguvernamentale.

Copiii au desenat cu cretă colorată pe asfalt, s-au plimbat cu tricicletele şi au jucat şotronul, pe care erau scrise mesaje ca: „Nu fur”, „Nu mint”, „Sunt liber”, „Învăţ”. Cei mici au purtat în piept insigne cu inscripţia „#rezist”.
protest-educatie-pentru-democratie-09-inquam-photos-octav-ganea
Mulţi dintre copii s-au aflat în cărucioare, iar cei foarte mici au fost ţinuţi în portbebe-uri.

Un protestatar a adus ghivece mici de flori, pe care copiii le-au aranjat pe mesajul „Democraţia rezistă” scris cu creta în faţa Guvernului. Pe o tarabă au apărut eugenii, biscuiţi şi mere, toate gratis.

protest-educatie-pentru-democratie-08-inquam-photos-octav-ganea
Manifestaţia din Piaţa Victoriei a avut loc trei zile după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a anunţat că a primit 25 de sesizări privind prezenţa copiilor la protestele din ultima perioadă, în timp ce, la nivelul a 39 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au fost înregistrate alte patru sesizări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...