(DOC) Averea lui Tudor Copaci, viitorul şef al ANRE: Două apartamente de aproape 1 milion de lei şi 14 conturi bancare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Venitul candidatului desemnat la funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE, Tudor Copaci, în 2015 a depășit 142 de mii de lei, potrivit declaraţiei privind proprietățile și veniturile obținute.

Conform declaraţiei depuse pentru anul 2015, Copaci, fiind viceministru al economicei, a obținut un venit în valoare de 125,737 de mii de lei. Alte 16,720 de mii de lei au fost obţinute de la Întreprinderea de Stat „Combinatul Poligrafic din Chișinău”, unde deţine funcţia de director. De asemenea, acesta ar fi obţinut puţin peste 2,000 de lei din partea Universităţii de Stat, din activităţi didactice.

În declarația de avere, candidatului desemnat la funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE a trecut mai multe bunuri imobile. Astfel, acesta are două apartamente, cu o valoare de aproape un milion de lei, şi două garaje. Copaci mai deţine un teren intravilan, cu o suprafaţă de 0,1594 ha.

Acesta mai deține două autoturisme, Mitsubishi Pajero, cumpărat în anul 2009 şi Toyota Carina, achiziţionat în anul 2012. Copaci mai deține 14 conturi bancare și patru depozite bancare.

Copaci a fost propus la funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE de către Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului. Potrivit membrilor comisiei, acesta ar fi acumulat cele mai multe puncte din cei 10 candidați înscriși în cursă.

De altfel, presa, dar și experții în domeniu se așteptau ca anume Copaci să fie câștigătorul concursului, în condițiile în care acesta este un om apropiat regimului de la guvernare.

El a fost anterior secretar general al Guvernului condus de Pavel Filip, iar din septembrie a fost numit în funcția de director general al Agenției Proprietății Publice (APP).

Anterior, Copaci a fost și viceministru al Economiei, propus tot de către Partidul Democrat. El urmează să fie confirmat în funcție de către Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...