Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct


„Jurnaliştii şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale solicită autorităţilor să asigure accesul real la informații de interes public şi să împiedice interpretarea abuzivă a Legii privind protecția datelor cu caracter personal de către responsabilii din instituţiile publice. Aceasta este doar una dintre cerinţele mass-media şi ai societăţii civile, reprezentanţii cărora au participat la dezbaterea publică „Datele cu caracter personal, între protecţia demnitarilor şi limitarea accesului la informaţie”. Cum au răspuns autorităţile, aflaţi accesând Anticoruptie.md.

Tot pe Anticoruptie.md citiţi că şi secretul de stat este deseori invocat abuziv de către autorități pentru a limita accesul jurnaliștilor și cetățenilor la informație. Opinia a fost exprimată în cadrul unui recent club de presă, organizat în parteneriat cu Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

La rubrica „Ştiri” aflaţi că Primăria Chișinău a obținut câștig de cauză împotriva Asociației obștești Clubul sportiv „Phoenix”, organizație care a devenit proprietara a 4,3 hectare de teren în Parcul Valea Trandafirilor. Cu doar patru luni în urmă, în octombrie 2016, autoritatea municipală pierduse din nou acest teren în baza unei decizii a Curții de Apel Chișinău.

Accesaţi şi rubrica „Dosare de corupţie” pentru a urmări ultimele decizii în cele mai importante cauze penale pornite de procurorii Anticorupţie, iar la „Investigaţii” vă propunem anchete privind averile obţinute în mod dubios, interese şi afaceri obscure, care afectează interesul public.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG