Dodon asigură americanii că nu va iniţia procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon a avut joi o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, pe care l-a asigurat că nu intenţionează să iniţieze procedura de denunţare a Acordului de Asociere cu UE, conform unui comunicat al Ambasadei SUA.

Potrivit comunicatului, Ambasadorul SUA James Pettit s-a întâlnit cu președintele Igor Dodon pentru a discuta o serie de probleme de interes comun. Ei au discutat despre vizitele lui Dodon la Moscova și Bruxelles.

„Președintele Dodon l-a asigurat pe Ambasadorul Pettit că el nu intenționează să inițieze abrogarea Acordului de Asociere cu UE”, se arată în comunicatul remis de Ambasada SUA la Chişinău.

În acelaşi timp, ambasadorul James Pettit i-a mulţumit lui Igor Dodon pentru contribuţia sa la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în formatul 5+2. De asemenea, Pettit a reafirmat respectul Statelor Unite pentru neutralitatea Republicii Moldova, menţionând importanţa cooperării bilaterale în modernizarea forţelor armate ale Republicii Moldova.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această întrevedere în care menţionează că a făcut un schimb de opinii cu ambasadorul american privind situaţia social-politică din Republica Moldova sa şi privind perspectivele de extindere şi aprofundare a relaţiilor de colaborare bilaterală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...