O companie românească vrea să investească 7,5 milioane de dolari în UTA Găgăuzia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania românească TDD Holding este dispusă să-și extindă producția în Găgăuzia și să deschidă locuri de muncă suplimentare la Vulcănești și în alte platforme industriale din autonomie. Acest lucru a fost discutat în cadrul întrevederii bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah cu directorul executiv al companiei, Mihai Vaida.

În prezent, compania își desfășoară activitatea pe teritoriul ZEL-ului „Valcaneș”, unde sunt deschise aproximativ 200 de locuri de muncă. În 2017, compania va investi în echipamente moderne pentru producția produselor din plastic cu valoare adăugată mare și va deschide peste 50 de locuri de muncă noi în cadrul ZEL-ului „Valcaneș”. Întreprinderea intenționează să crească volumul de producție în 2017 pînă la 7,5 milioane de dolari, potrivit gagauzinfo.md.

În același timp, compania TDD Holding examinează posibilitatea de extindere a spațiilor de producție pe alte platforme industriale din autonomie prin deschiderea unei noi fabrici pentru producția produselor din plastic. Este vorba despre deschiderea a pînă la 200 de locuri de muncă noi la Ceadîr-Lunga sau Comrat.

Bașcanul Găgăuziei l-a asigurat pe Mihai Vaida în susținerea administrativă deplină a acestui proiect investițional. În conformitate cu noua Lege „cu privire la investiții”, Comitetul Executiv este dispus să ofere agentului economic preferințe investiționale și, de asemenea, să contribuie la dezvoltarea infrastructurii teritoriului platformelor industriale din autonomie, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD cu referire la serviciul de presă al bașcanului.

În special, șefa autonomiei a informat investitorul despre oportunitățile de investiții de capital pe teritoriul municipiilor Comrat și Ceadîr-Lunga, subliniind că activitatea de creare a parcurilor industriale în regiune se află în faza activă.

Compania TDD Holding, de asemenea, își desfășoară activitatea în domeniul investițiilor imobiliare, inclusiv, în calitate de constructor. În acest sens, compania este interesată în investiții concrete în încăperile de producție și cele depozitare din parcurile industriale din Găgăuzia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...