Scandalul care poate să schimbe decisiv rezultatul alegerilor din Franța

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea alegătorilor francezi nu sunt convinşi de argumentele candidatului conservator la preşedinţie, Francois Fillon, care susţine că acuzaţiile care îl vizează privind angajarea fictivă a soţiei sale sunt false, arată un sondaj dat publicităţii marţi, citat de Le Figaro.

Studiul realizat de institutul Elabe pentru BFMTV arată că 76% dintre persoane chestionate nu îl cred pe fostul premier, care a descris acuzaţiile drept „abjecte” şi false.

Sondajul a fost realizat luni şi marţi, pe un eşantion de 974 de persoane.

Fillon s-a declarat marţi „încrezător” şi „liniştit” în timp ce aşteaptă închiderea anchetei judiciare care îl vizează. El a denunţat, însă, „o calomnie profesionistă”.

Potrivit Le Canard enchaîné, Penelope Fillon, care a revendicat întotdeauna o distanţă şi o discreţie faţă de cariera politică a soţului ei, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon, iar apoi ca supleant în Adunarea Naţională, iar timp de 20 de luni la ”La Revue des deux mondes”.

Săptămânalul satiric scrie însă că nu a găsit nicio probă a acestor activităţi, şi citează martori care pun la îndoială realitatea acestor angajări, în urma cărora soţia politicianului ar fi primit aproape 900.000 de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...