(DOC) Lista judecătorilor respinși de Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zece candidaturi, din cele 22 înaintate de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru funcția de vicepreședinte și președinte ai instanțelor judecătorești, nou-create, au fost respinse de către președintele Igor Dodon. Motivul invocat ține de integritatea candidaților.

Șeful statului a anunțat pe o rețea de socializare că a respins zece candidaturile, din cele 22 înaintate de către CSM, pentru funcția de vicepreședinte și președinte ai instanțelor judecătorești, nou-create. Dodon a solicitat CSM să examineze suplimentar candidaturile.

„Potrivit opiniei publice, sistemul judecătoresc din Republica Moldova este unul vulnerabil deși există destui judecători profesioniști și care se bucură de respect în societate. În rezultatul studierii propunerilor prezentate de CSM, la capitolul numiri în funcțiile de conducători și adjuncți ai instanțelor judecătorești, am decis să restitui 10 dosare din cele 22 înaintate”, a anunțat Dodon.

Potrivit președintelui, o „reformă profundă” a sistemului judecătoresc nu trebuie să vizeze doar schimări structural-organizatorice, ci o abordare mult mai complexă.

„Am avut astăzi mai multe întrevederi cu conducerea CSM și cu unii din viitorii președinți și vicepreședinți de judecătorii în cadrul cărora am făcut un schimb de opinii privind implementarea reformei și eventualele impedimente de acces al populației la actul de justiție”, a mai anunțat Dodon.

16265585_1753029464723051_8503936010887671085_n

Potrivit legii, în cazul în care persoanele respinse de către șeful statului vor considera că motivele invocate de președinte nu sunt întemeiate, vor avea dreptul să depună, din nou, cerere de numire în funcție la CSM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...