Georgia va coopera cu chinezii pentru noul Drum al Mătăsii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul georgian şi chinezii de la CEFC, care urmează să achiziţioneze grupul Rompetrol, au semnat un memorandum de înţelegere privind cooperarea pentru realizarea unui nou Drum al Mătăsii, relatează portatul de ştiri newsgeorgia.ge.

Memorandumul a fost parafat în cadrul proiectului Noul Drum al Mătăsii „O centură – un drum”. Proiectul a fost iniţiat de China şi are în vedere dezvoltarea comună a unui traseu concurenţial.

Conform Ministerului Economiei de la Tbilisi, corporaţia chineză planifică să achiziţioneze participaţia de 75% la întreprinderea Zona Industrială Liberă Poti şi să atragă investiţii în oraşul portuar Poti, aflat în vestul Georgiei.

CEFC China Energy este un concern care acţionează în domeniile energetic, financiar, comercial şi logistic. Compania este cea mai mare corporaţie chineză din clasamentul Fortune Global, privind cele mai mari 500 de corporaţii din lume.

Totodată, comunicatul de presă al Ministerului Economiei precizează că, bazându-se pe expertiza, activitatea desfăşurată şi posibilităţile sale, CEFC poate avea un aport important nu numai în dezvoltarea Zonei Industriale LiberePoti, ci şi la consolidarea poziţiei Georgiei în calitate de hub logistic şi de transport.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...