Favoritul cursei prezidențiale din Franța a declarat că sunt lipsite de sens sancţiunile împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Francois Fillon, candidatul dreptei de la Les Republicans pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, a catalogat luni după-amiază drept lipsite de sens sancţiunile economice impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei şi a îndemnat la relansarea dialogului dintre Bruxelles şi Moscova, pentru a nu izola UE în perspectiva unei apropieri politice între Vladimir Putin şi preşedintele american Donald Trump, transmite Reuters.

„Sunt convins că sancţiunile economice sunt în mod absolut ineficiente. Trebuie să găsim o altă metodă de a discuta. Nu vreau ca Trump să discute cu Rusia în detrimentul nostru. Am avea o situaţie periculoasă pentru Europa dacă Trump merge deasupra noastră, vorbim de o chestiune de neconceput pentru UE”, a declarat Fillon în urma unei întâlniri cu Angela Merkel la Berlin.

De asemenea, reprezentantul dreptei franceze a explicat că există nevoia unui gest din partea Rusiei înainte să se decidă ridicarea sancţiunilor economice impuse de UE. Însă, Fillon a menţionat că nici liderii ucraineni nu fac tot posibilul pentru a asigura pacea în regiunea Donbas.

Francois Fillon a atras atenţia asupra izolării Uniunii Europe, dacă va exista o apropiere între Vladimir Putin şi Donald Trump.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...