Autorul atacului din Israel, adept al Statului Islamic; Cum a fost oprit teroristul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că șoferul camionului care a ucis duminică patru soldați israelieni la Ierusalim ar fi suporter ar grupării jihadiste Statul Islamic, transmite Reuters.

„Am aflat identitatea atacatorului și, după toate indiciile, el este un susținător al grupării Statul Islamic. Am închis circulația în Jabel Mukabar, cartierul de unde provenea, și mai avem în vedere și alte acțiuni despre care nu pot da detalii”, a spus premierul israelian.

Incidentul care a avut loc duminică în Ierusalimul de Est este cel mai sângeros atac care a avut loc în Israel în ultimele luni. Patru soldați au fost uciși de un palestinian care intrat cu un camion într-un grup de tineri recruți aflați în excursie. Șoferul camionului a fost împușcat pe loc.

Un șofer de autobuz, martor al atacului, a declarat pentru postul de radio israelian că atacatorul a trecut peste victime, apoi a dat înapoi, călcându-le din nou. Soldaţii din zonă au răspuns cu focuri de armă și atacatorul a fost ucis. „Au tras în el până l-au neutralizat”, a declarat martorul.

Pe lângă cei 4 militari uciși, alte 15 persoane au fost rănite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...