Jurnalist Wall Street Journal, reţinut aproximativ 3 zile de poliţia turcă fără a putea lua legătura cu un avocat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile turce au reţinut un corespondent al Wall Street Journal timp de aproximativ trei zile, aparent, pentru nerespectarea legilor ţării privind publicarea, iar acesta nu a avut posibilitatea de a contacta un avocat, familia ori colegii, informează washingtonexaminer.com.

Reporterul Dion Nissenbaum a fost reţinut de poliţia turcă şi a fost separat de soţia şi fiul său.

”Suntem liniştiţi că Dion a fost eliberat nevătămat după aproape trei zile, dar suntem revoltaţi de detenţia categorică la care a fost supus, fără a putea lua legătura cu familia sa, cu un avocat sau cu colegii”, a declarat Gerard Baker, redactor şef al Wall Street Journal.

Publicaţia a transmis într-un comunicat: ”O persoană care cunoştea problema a spus că Nissenbaum a fost reţinut, aparent, pentru nerespectarea interdicţiei date de guvern privind publicarea imaginilor dintr-un clip al organizaţiei Stat Islamic”.

Guvernul turc a luat mai multe decizii privind libertatea presei – a trimis la închisoare mai mulţi reporteri şi a închis peste 100 de publicaţii.

Nissenbaum a declarat că, în timp ce a fost reţinut, nu i-a fost permis să ia legătura cu angajatorul său, cu familia şi nici cu vreun avocat. Wall Street Journal a mai transmis că, altfel, jurnalistul a fost ”tratat bine” şi ”comfortabil”.

Sâmbătă, Nissenbaum a publicat un mesaj pe Twitter în care a mulţumit celor care au fost îngrijoraţi de soarta sa şi a spus că în curând va reveni în Statele Unite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...