Rosneft va controla 12% din capacitățile de rafinare a țițeiului din Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Începând cu luna ianuarie 2017, compania petrolieră rusă „Rosneft” va primi acțiuni la rafinăriile germane Bayernoil, PCK Schwedt și Miro Karlsruhe, potrivit ziarului german de afaceri Handelsblatt.

Rafinăria Gelsenkirchen, la rândul său, va rămâne în proprietatea grupului britanic BP. Conform anunțului ambelor companii, „Rosneft” şi BP au finalizat o tranzacţie privind desființarea întreprinderii de rafinare și petrochimie Ruhr Oel, înființată în 2011.

Graţie acţiunilor deținute în cele trei rafinării din Bavaria, Brandenburg și Baden-Württemberg, în viitor, „Rosneft” va controla 12% din capacitatea de rafinare a țițeiului din Germania, a declarat compania.

În același timp, „Rosneft Germania” va deveni a treia cea mai mare companie petrolieră din Germania. „Rosneft” afirmă că tranzacţia „demonstrează aprofundarea cooperării energetice dintre Rusia și Europa, bazată pe aprovizionarea eficientă prin conducta Drujba a petrolului pentru rafinăriile europene”.

Ca urmare a restructurării Ruhr Oel, compania rusa de stat „Rosneft” își majorează deținerile de acţiuni la rafinăria Bayernoil până la 24%, iar în rafinăria Miro – până la 25%. Participarea la rafinăria PCK Schwedt crește de la 35 la 54%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...