Zi grea pentru președintele Dodon: Prima întrevedere, rezervată lui Rogozin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon care urmează dă depună jurământul și să fie învestit în funcția de președinte va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt din mai multe state, imediat după ceremonie.

Prima întrevedere a fost rezervată pentru vicepremierul rus și reprezentantul special pentru Transnistria al preşedintelui Rusiei, Dmitri Rogozin.

Dodon urmează să poarte discuții și cu delegaţia Republicii Belarus, condusă de viceprim-ministrul Mihail Rusîi, dar și cu delegaţia Republicii Franceze, condusă de șeful Delegaţiei Frontului Naţional în Parlamentul European, Eduard Ferrand.

Tot astăzi, președintele ales va avea o întrevedere cu delegaţia Republicii Armenia, condusă de viceministrul Afacerilor Externe, Şavarş Mikaelovici Kocearean.

De menționat că, ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de președinte va fi boicotată de aproape toate formațiunile parlamentare, cu excepția PSRM, PD și a deputaților neafiliați.

Liderii PPEM, PCRM, PLDM și PL au anunțat că boicotează ceremonia de învestire a lui Dodon. Astfel, Dodon va fi onorat doar de prezența deputaților democrați și a transfugilor care fac parte din majoritatea parlamentară constituită în jurul PD, dar și de colegii din PSRM.

Ceremonia de învestire va începe la ora 12.15, la Palatul Republicii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...