Ambasadorul rus la Ankara a murit în urma rănilor suferite în atacul armat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite în atacul armat, informează agenția de presă RIA, citată de Reuters.

Ministerul de Externe rus a confirmat moartea ambasadorului rus la Ankara.

UPDATE 19:20 Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce.

Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

„Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici”, a strigat atacatorul.

ap-16354598117096
Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass, conform Mediafax.

Conform postului CNN Türk, Andrei Karlov este în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează postul NTV.

Potrivit unor surse, imediat după atacul de la Galeria de Artă Contemporană, au izbucnit schimburi de focuri între presupuşi terorişti şi serviciile de securitate.

Incidentul intervine pe fondul protestelor masive care au avut loc în Turcia faţă de intervenţia militară a Rusiei în Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...