Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud, Mark Lippert, a fost victima unui atac, în timpul unei întâlniri la ora micului dejun în centrul Seulului. Un bărbat s-a năpustit asupra sa ţinând în mâna dreaptă o lamă de ras. Din fericire, atacatorul a fost rapid imobilizat de poliţie înainte să îl rănească grav pe oficialul american.
 
Presa locală a difuzat o imagine care îl arată pe diplomatul american în stare de şoc după atac, în care se ţine de obraz, iar mâna stângă îi este plină de sânge. Mark Lippert, în vârstă de 42 de ani, a fost transportat de urgenţă la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale. Doctorii spun că viaţa lui nu este în pericol.
 
În vârstă de 55 de ani, suspectul a ţipat în timpul atacului că Sudul şi Coreea de Nord ar trebui reunificate. Acesta a fost arestat la locul producerii agresiunii. Presa locală scrie că atacatorul ar fi fost împotriva exerciţiilor militare comune SUA-Coreea de Sud lansate la începutul acestei săptămâni.
 
Departamentul de Stat al SUA a condamnat ferm atacul, iar preşedintele Barack Obama l-a sunat pe ambasador pentru a-i transmite încurajări şi a-i dori însănătoşire grabnică. Statele Unite, care au sprijinit Coreea de Sud în timpul Războiului din Coreea în 1950-1953, încă mai au staţionaţi în această ţară, peste 28 de mii de militari, ca un factor de descurajare împotriva Coreii de Nord.