Linkuri accesibilitate

La Varșovia continuă a treia zi consecutiv protestele... (VIDEO)


...împotriva intenției guvernului de a limita accesul presei la dezbaterile parlamentare.


Manifestanții protestează însă și contra altor măsuri luate de guvernul ultra-conservator al partidului Libertate și Justiție, percepute drept un atac la adresa libertăților fundamentale.

Planul guvernului este de a reduce numărul de jurnaliști care pot intra în Parlament, și de a limita la cinci numărul posturilor de televiziune care vor putea transmite din Parlament.

Mai mulți deputați ai opoziției continuă să blocheze sala ședințelor plenare din parlament. Șefa guvernului de la Varșovial Beata Szydlo a calificat sâmbătă drept scandaloase acțiunile opoziției.

Președintele Consiliui European Donald Tusk, fost premier al Poloniei, a cerut guvernului naționalist-conservator să „respecte pricipiile constituționale și morale”. (IG)

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVidKOD%2Fvideos%2F1623708721266492%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

XS
SM
MD
LG