Totul pentru ca să-şi demonstreze abilităţile în faţa superiorilor, dar şi a zecilor de oaspeţi prezenţi la festivitatea organizată cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la fondarea trupelor de carabinieri. 

În toiul evenimentului, câţiva paraşutişti ai Batalionului cu Destinaţie Specială „Scorpion" al trupelor de carabinieri au aterizat pe un stadion din preajmă.

Batalionul „Scorpion" este unul cu adevărat special. Asta pentru că printre luptători se află şi o femeie. De cinci ani, Cristina Popescu mânuieşte cu dibăcie arma şi se bate cu bărbaţii de la egal la egal.

Luptele dintre carabinieri au fost urmărite cu sufletul la gură de copiii prezenţi la ceremonie. Şi orchestra trupelor de carabinieri a organizat un adevărat spectacol. Cu „armele” lor principale în mâini - trompetele şi tobele, instrumentiştii au cântat nu doar melodii patriotice, ci şi hituri. Iar pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, din repertoriul militarilor nu a lipsit vestitul „Jingle bells".

Carabinierii sunt instruiţi pentru a păzi obiectivele principale din ţară, pentru a menţine ordinea publică şi a interveni în caz de manifestaţii violente.