Mancini, în vârstă de 50 de ani, era liber de contract după ce în urmă cu două luni şi-a reziliat înţelegerea cu Vitoria Bahia.

Vagner Mancini a pregătit în cariera sa echipele Paulista, Al Nasr, Gremio Porto Alegre, Vitoria Bahia, Santos, Vasco da Gama, Guarani, Ceara, Cruzeiro, Recife, Nautico, Atletico Paranaense şi Botafogo.

Pe de altă parte, clubul Chapecoense a acceptat invitaţia grupării spaniole FC Barcelona de a participa la ediţia din 2017 a Trofeului Joan Gamper.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia.

Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat oficial că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a Cupei Americii de Sud. În urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.