Merkel, realeasă în fruntea UCD, dar cu un rezultat mai modest

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angela Merkel a fost realeasă, marți la Essen, în funcția de președinte al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), obținând 89,5% din voturile celor aproape 1.000 de delegați ai formațiunii sale politice, relatează Reuters și DPA

În urmă cu doi ani, Merkel a fost realeasă lider al CDU cu 96,7% din voturile delegaților creștin-democrați.

Decizia de anul trecut a cancelarului german de a permite intrarea în țară a circa 1 milion de migranți a erodat sprijinul popular pentru Merkel, dar și pentru CDU.

În urmă cu 12 ani, Angela Merkel fusese realeasă la conducerea creștin-democraților germani cu 88,4% din voturile delegaților.

Congresul CDU din aceste zile se desfășoară la Essen, acolo unde Angela Merkel a fost aleasă pentru prima dată președinte al formațiunii, în anul 2000.

Un sondaj Emnid publicat duminică a arătat că susţinerea faţă de CDU şi de aliatul său bavarez, CSU, se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani – 37% – cu 15 puncte procentuale peste SPD (social-democraţi) de centru-stânga.

Însă Merkel a admis că întreaga campanie electorală pentru scrutinul de anul viitor va fi diferită de toate cele pe care le-a desfăşurat până acum, pentru că societatea este extrem de polarizată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...