Îndurerată, mama fetei, care şi-a pierdut soţul în urmă cu şase ani, îşi va aduce acum şi fiica în sicriu. Ea va fi înmormântată miercuri, în satul natal din raionul Ştefan Vodă. Şocaţi de cele întâmplate sunt şi colegii, şi profesorii, care au adus la şcoală flori şi lumânări în memoria tinerei.

Tragedia familiei vine după o altă nenorocire. Fata îşi pierduse tatăl în urmă cu şase ani într-un accident de maşină, iar familia o ducea greu. Fratele ei munceşte la Moscova, iar ea, avea bursă de studii şi muncea ocazional pentru a se putea întreţine. Cu toate acestea, la şcoală excela la învăţătură.

Sfâşiată de durere, mama tinerei a plecat la Bucureşti, acolo unde fata a fost dusă cu un elicopter SMURD înainte să moară. Femeia şi-a luat fiica acasă în sicriu.

Tragedia a avut loc vineri seara, după ce tânăra a urcat pe un vagon în gara din Iaşi pentru a-şi face fotografii, împreună cu o prietenă. Imediat ce fetele s-au apropiat de linia de înaltă tensiune au provocat un arc electric de 27 de mii de volţi şi au fost electrocutate. E ca şi cum un fulger le-ar fi trecut prin corp.

În urma şocului electric, prietena victimei, de 17 ani, a supraveţuit. Pentru Ana însă eforturile trecătorului, care a încercat să o ajute, şi cele ale medicilor au fost în zadar.