Atletico Nacional cere ca trofeul Copei Sudamericana să fie atribuit echipei implicate în accidentul de avion

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Atletico Nacional, care urma să întâlnească echipa Chapecoense în finala Copei Sudamericana, a cerut ca trofeul să fie atribuit clubului brazilian, care și-a pierdut majoritatea jucătorilor în urma prăbușirii unui avion în apropiere de Medellin, în Columbia.

„Atletico Nacional cere CONMEBOL (Confederația sud-americană de fotbal) ca trofeul Copei Sudamericana să fie atribuit clubului Chapocoense cu titlu onorific (…) în semn de omagiu postum pentru victime”, scrie clubul columbian într-un comunicat.

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul căreia se aflau 81 de persoane — nouă membri ai echipajului și 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucători ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prăbușit marți într-o zonă muntoasă în timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense urma să joace miercuri la Medellin prima manșă a finalei Copei Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

O listă cu șase persoane care au supraviețuit acestei catastrofe aeriene a fost anunțată în cursul zilei de marți: trei jucători ai clubului Chapocoense, Alan Ruschel, Jackson Follmann și Neto, doi membri ai echipajului, Ximena Suarez și Erwin Tumiri, și un jurnalist, Rafael Valmorbida.

Copa Sudamericana este a doua competiție continentală ca importanță din America de Sud, după Copa Libertadores, fiind echivalentul Europa League.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...