„Vorba lui Voltaire, a ţine peniţa înseamnă a fi la război. În mod special, se referă la jurnaliştii din Moldova, pentru care a spune adevărul înseamnă a umbla în cască şi cămaşă anti-glonţ, figurativ. Pentru că regimul neapărat va lovi înapoi pentru fiecare adevăr difuzat. Iar pentru aceasta, regimul are un instrument represiv specializat: Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA). Bâta se numeşte „ECHIDISTANŢA”, sau, mai bine zis, modul pervers de înţelegere a acestui termen”, a declarat Viorel Ţopa.

„A da mai multe versiuni, chiar dacă una din ele e adevărată, restul fiind false, înseamnă a servi deliberat spectatorii cu fals. Şi asta nu e „echidistanţă”(!). Imaginaţi-vă că şcolarii ar învăţa că 2+2 fac şi 4, dar şi 8, în aşa fel încât elevii să reţină media de vreo 6. În viziunea CCA asta ar fi „echidistant” faţă de două versiuni(!). Tot „echidistant” ar fi versiunea că nu există niciun sirian aşteptând să intre în Moldova, de rând cu versiunea celor 30 de mii la hotare. Spectatorul ar trebui să reţină că sunt cam vreo 15 mii, obiectiv. Şi asta CCA ar numi „echidistant”(!). O versiunea adevărată, amestecată cu una falsă, tot una falsă rămâne. Ştiţi efectul unei picături de dohot într-un butoi cu apă curată; ce să mai zicem de proporţia 50% la 50%”, a adăugat Viorel Ţopa.

Omul de afaceri afirmă că CCA există pentru a se ocupa de presa liberă, nu şi de „holdingul plohotniukist”.

„A o face fricoasă, a o impune să se auto-cenzureze, a-i reduce sursele de venit şi a o băga în pierderi, a o îngloda în litigii judecătoreşti, a o amenda, intimida, ameninţa, ţine permanent în riscul închiderii şi pierderii salariilor”, a menţionat Viorel Ţopa.

„Diferite departamente ale Nobil Clubului au sarcini diferite de pregătire de alegerile anticipate - pentru CCA, sarcina e exterminarea presei libere. Să nu creadă mercenarii de acolo că pot prosti poporul sau străinii cu „echidistanţele”. Pe TABLA DE ONOARE a complicilor prin care Plohotniuk a capturat statul, de rând cu procurorii, judecătorii şi ofiţerii CNA, membrii CCA ocupă un loc memorabil”, a conchis omul de afaceri.