Trump a numit în echipa sa o femeie de origine indiană, care l-a atacat în campanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a numit-o pe Nikki Haley, guvernator al statului Carolina de Sud, drept ambasador al SUA la ONU.

Haley a acceptat oferta lui Donald Trump, a anunţat NBC News, citând o sursă apropiată procesului de transfer al puterii.

Haley, care urmează să fie confirmată în funcţie de către Senat, s-a întâlnit cu Trump săptămâna trecută, în Trump Tower. După întâlnire, Haley a declarat că a purtat o conversaţie „foarte frumoasă” cu preşedintele ales.

Este prima femeie numită de Trump în echipa sa, arată BBC. În plus, Nikki Haley, în vârstă de 44 de ani, nu este nici caucaziană, ea fiind fiică de imigranţi indieni. Mai mult, în timpul campaniei electorale, aceasta l-a criticat aspru pe Trump.

Provenind din rândurile republicanilor, Nikki Haley, cel mai tânăr guvernator din SUA, a votat în cele din urmă cu Trump, însă a declarat făţiş că nu este un fan al lui şi nici al lui Hillary Clinton.

Născută Nimrata „Nikki” Randhawa, cea mai nou intrată în administraţia Trump este şi prima femeie din rândul unei minorităţi aleasă ca guvernator în Carolina de Sud, un stat conservator, măcinat de dispute pe teme de rasă.

Aflată la al doilea mandat şi ultimul ca guvernator, Nikki Haley a fost aleasă în 2010. Anterior, făcuse parte şase ani din Camera Reprezentanţilor, camera inferioară a Parlamentului SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...