Jucătorii antrenaţi de Ruslan Varzari au controlat ostilităţile din teren şi s-au impus cu scorul de 70-56.

 Gazdele au avut avantaj în primele două reprize cu 23-13, respectiv cu 20-14.

Studenţii agrarieni au încercat să schimbe cursul jocului şi au reuşit să câştige al 3-lea sfert cu scorul de 19-17. Însă banca de rezerve ,,scurtă” a echipei UASM-Agro şi lipsa unor jucători de bază nu au dat prea multe variante de victorie tehnicianului Alexandr Şestopal.

În ultimele 10 minute ale meciului, Donbaschet USM s-a impus la limită cu 10-8 şi a obţinut primul succes din cadrul partidelor finale. Cel mai productiv jucător al gazdelor a fost Eugen Nartov cu 18 puncte, iar de la oaspeţi s-a remarcat Nicolae Cojocari cu 17 puncte înscrise.

Conform regulamentului, campioană va deveni formaţia care va obţine prima 3 victorii din maxim 5 partide disputate.

În finala mică contând pentru locul 3, la Cahul, Gama-Sind din localitate, s-a impus la limită cu scorul de 65-64 în faţa lotului de la Râbniţa-UTM, la capătul unui meci dramatic, cu multe răsturnări de situaţie şi faze controversate.

În primul sfert de partidă mai buni au fost oaspeţii, aceştia reuşind să câştige cu 16-15, în timp ce a doua repriză s-a încheiat nedecis, 23-23.

Gazdele au reuşit o demonstraţie de forţă în cea de 3-a parte pe care şi-au adjudecat-o cu 15-9, o diferenţă care a fost suficientă pentru a-şi apropia obţine victoria finală, în ciuda înfrângerii cu 12-16 din a patra repriză.

Returul finalelor va avea loc duminică, 17 mai, când, la Chişinău, vor juca UASM-Agro cu Donbaschet-USM, la Palatul Sporturilor al Universităţii de Stat, iar la Complexul Sportiv al Universităţii Tehnice, Râbniţa-UTM va primi replica lotului de la Gama-Sind Cahul.