Vă scriu eu, un suflet deznădăjduit, din alte zeci de mii, care îmi amintesc bine ştirea în care se vorbea despre regretatul Constantin Tănase – tatăl Dumneavoastră.

Acest erou al poporului nostru vorbea plin de speranţă despre faptul că „Alta va fi istoria Moldovei”, şi mai spunea că este „în aşteptarea unei schimbări”, cel puţin aceste declaraţii au fost înregistrate în timpul lansării ultimului său volum – „Groapa cu lei”.

Tot tatăl Dumneavoastră a votat Independenţa Republicii Moldova, fapt pentru care ne închinăm în fata lui, şi noi tinerii de astăzi, le suntem recunoscători pentru curajul şi demnitatea de care au dat dovadă tatăl Dumneavoastră alături de ceilalţi deputaţi atunci când au semnat acest act de Independenţa la data de 27 August 1991.

Rugămintea mea până la cer către Dumneavoastră este să faceţi tot ce vă stă în puteri ca să salvăm împreună această ţară  mică de la pierzanie, şi din gura leilor care ne tot trag încet în groapă pentru a ne înghiţi cu totul.

Ştiu, simt şi sper că sunteţi un om cu verticalitate, şi vă veţi pronunţa într-un mod prin care vă veţi face auzit, iar decizia Dumneavoastră ar putea deveni una istorică.

De ce am atâta speranţă în Dumneavoastră ? Pentru că m-am documentat atât cât îi stă bine unui tânăr despre atribuţiile  Curţii Constituţionale, în care se includ şi următoarele puncte:

1. Atenţionarea autorităţilor publice de anumite nereguli;

2. Interpretarea Constituţiei;

2. Confirmarea rezultatele alegerilor Preşedintelui;

.. de aceea va rog din numele a mai multor generaţii de tineri care încă au mai rămas aici, acasă, şi speră la un viitor bun, luminos în Republica Moldova, va rog mult:

1. Să nu declaraţi valide aceste alegeri fraudate;

2. Să judecaţi aspru atitudinea indiferentă a celor responsabili, şi anume de ce ei nu au asigurat celor din diaspora buletine suficiente de vot, astfel încălcând dreptul constituţional de a vota.

Dumneavoastră sunteţi în dreptul suprem de a interpreta Constituţia, care este Legea Supremă, şi care vorbeşte în Articolul 38 despre „Dreptul de vot şi dreptul de a fi ales” ca:

1. Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc în mod periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

2. Cetăţenii Republicii Moldova au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv, excepţie făcând cei puşi sub interdicţie în modul stabilit de lege.

3. Dreptul de a fi aleşi le este garantat cetăţenilor Republicii Moldova cu drept de vot, în condiţiile legii.

Domnule Tănase, ceea ce ne-am mai rămas, nouă tinerilor, cetăţenilor acestei ţări care îşi trăiesc clipele strânse în pumn zi de zi, cât şi diasporei îndurerate care visează să ajungă acasă o data şi pentru totdeauna, noua tuturor ne-a mai rămas doar sufletul şi speranţa că într-o bună zi ne vom trezi într-o Moldovă nouă, înconjurată şi condusă de oameni oneşti, oameni puternici, eroi ai acestei ţări, care au avut şansa de a scrie o noua istorie în urma alegerilor din 13 Noiembrie 2016.

Dumneavoastră puteţi şi sunteţi capabil de a scrie o filă nouă în istoria acestei ţări, în acest mod realizând şi dorinţa tatălui Dumneavoastră, care se aştepta mereu că „Moldova va intra intr-o alta paradigmă politică.”

Cu veneraţie,

Un suflet deznădăjduit din alte zeci de mii.