România va susține reformarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România va acorda asistență autorităților din Republica Moldova în procesul de reformare a domeniului justiției, a declarat joi ministrul justiției al României, Raluca-Alexandra Prună, care participă la Chișinău la primul Forum moldo-român în domeniul justiției, cu genericul ‘Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană’, informează Moldpres.

1Experiențele pe care le are România în domeniul reformării justiției vor fi împărtășite autorităților din Republica Moldova, căci noi tot am început de la etapa combaterii corupției la nivel central, după care au continuat celelalte reforme. Fără o justiție cu adevărat independentă, un stat nu poate fi modernizat. Aveți toată susținerea conducerii judiciare din România, pentru a putea implementa reforme importante în acest sector și chiar putem fi parteneri foarte buni în acest parcurs european pe care l-ați inițiat”, a spus Raluca-Alexandra Prună.

La rândul său, ministrul justiției din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat că modul în care se fac reformele în sistemul judecătoresc din România reprezintă un exemplu pentru țara noastră și „ne va servi drept călăuză în implementarea noilor practici europene”.

„Suntem în proces de constituire a Consiliului de Administrare al Autorității Naționale de Integritate, un proces puțin mai complicat decât ne-am dorit noi să fie. Am încredere că experiența pe care o au colegii din România ne va ajuta să schimbăm mai multe lucruri în sistemul juridic de la noi”, a precizat Cebotari.

Forumul moldo-român în domeniul justiției, cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”, se va desfășura timp de două zile la Chișinău. La eveniment participă 45 de reprezentanți ai sectorului judiciar din România, printre care și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...