S-a majorat numărul de buletine în anumite secţii de votare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

A fost majorat tirajul buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016.

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a decis majorarea tirajului buletinelor de vot pentru turul al doilea de scrutin pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 13 noiembrie 2016.

Decizia a fost luată în contextul solicitărilor parvenite la CEC pentru a asigura exercitarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova domiciliați în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căuşeni, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituționale ale Republicii Moldova.

Astfel, în secțiile de votare respective a fost majorat tirajul buletinelor de vot, până la 3000 exemplare, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

De asemenea, și în 4 secții de votare deschise în străinătate (nr. 1/378 din or. Riga, Letonia; nr. 1/344 din or. Tallin, Estonia; nr. 1/379 din or. Vilnius, Lituania: nr. 1/358 din or. Ferrara, Republica Italiană) a fost majorat tirajul buletinelor de vot, până la 3000 exemplare, cantitatea maximă stabilită de Codul electoral.

Menționăm că pentru scrutinul de duminică vor fi tipărite 3.165.636 exemplare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...