Murray scrie istorie; După 7 ani și jumătate devine lider ATP

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andy Murray va deveni al 26-lea lider mondial din istoria Erei Open, începând de luni, după ce s-a calificat în finala ultimului turneu ATP din seria Masters 1000 din 2016, cel de la Paris, scrie Digisport.

Scoțianul este, totodată, jucătorul care a așteptat cel mai mult să preia conducerea în această ierarhie din momentul în care a ajuns pe a doua poziție. Nu mai puțin de șapte ani și șase luni au trecut de când ”Muzzard” devenea, pentru prima dată în carieră, al doilea tenismen al lumii.

Britanicul nu se poate însă compara cu Rafael Nadal în ceea ce privește numărul de săptămâni petrecute pe locul al doilea în ATP Ranking, 76, în comparație cu 160. Un alt mare ”răbdător” din tenis a fost Boris Becker, actualul antrenor al lui Novak Djokovic, cel care, începând de luni, va fi fostul lider mondial. Becker a stat, cumulat, 108 săptămâni pe poziția secundă și, din momentul în care a ajuns pentru prima dată acolo și până când a preluat primul loc au trecut patru ani și patru luni.

”Este puțin ciudat că s-a întâmplat astăzi, mai ales că, din păcate, Milos s-a accidentat.

Dar nu am ajuns numărul 1 datorită acestei zile, ci datorită turneelor din ultimele 12 luni. Ultimele luni au fost cele mai bune din cariera mea și sunt mândru că am ajuns numărul 1. Era unul dintre obiectivele mele din ultimii ani.

La începutul carierei mele, mi-am dorit întotdeauna să câștig un Grand Slam, dar, pe măsură ce avansam în carieră, am încercat să devin numărul 1. Trebuia să devin mai constant, iar în ultimele sezoane am făcut asta. Sunt fericit”, a spus Andy Murray, potrivit site-ului ATP, după ce a aflat că va fi noul lider mondial, în urma retragerii lui Milos Raonic de înaintea semifinalei de la Paris.

”Ieri, la 4-2 în primul set, am simțit o durere în picior. Nu m-am gândit prea mult în acel moment, dar, în această dimineață, am avut probleme când m-am trezit și am vrut să mă dau jos din pat, așa că am făcut câteva teste și am aflat că nu pot juca împotriva lui Andy”, a explicat Raonic decizia de a nu intra pe teren în întâlnirea cu Murray.

Scoțianul va juca a cincea sa finală de Masters din 2016 cu americanul John Isner mâine, de la ora 16.00.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...