Daesh este numele folosit de francezi pentru gruparea teroristă Statul Islamic. Astfel, tânărul a atras atenţia vecinilor când a ales să îşi numească reţeaua de internet wireless cu numele grupării teroriste. Aceştia au alertat autorităţile, iar tânărul a fost reţinut de autorităţi şi acuzat de propagandă teroristă.

Potrivit unei legi de combatere a terorismului, adoptat în noiembrie 2014 de Franţa, cei care sunt vinovaţi de propagandă teroristă pot primi până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

Tânărul a fost şocat să descopere că este acuzat de propagandă teroristă. El a fost condamnat iniţial la 100 de ore de muncă în serviciul comunităţii, însă a refuzat această pedeapsă. Astfel, tânărul a primit trei luni de închisoare cu suspendare.

Decizia instanţei poate fi atacată prin apel. Între timp, tânărul şi-a redenumit reţeaua de Wi-Fi „Roudoudou 21”, după numele unui artist francez, care a lansat melodii cu nume precum „Pace şi linişte pe Pământ” sau „Aveţi încredere în mine”.