Usatîi: Curtea de Apel nu a admis argumentele, care demonstrează implicarea directă a lui Plahotniuc în tentativa de omor a lui Gorbunțov

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecata a refuzat să admită numeroase dovezi aduse de către avocatul lui Renato Usatîi Ion Cerga, în cadrul ședinței Curții de Apel, care ar demonstra implicarea directă a oligarhului Vladimir Plahotniuc în tentativa de omor asupra lui Gherman Gorbunțov, susține primarul de Bălți, Renato Usatîi.

Usatîi susține că avocatul său ar fi demonstrat judecătorilor de la Curtea de Apel că mandatul de arest a fost emis ilegal.

Liderul „Partidului Nostru” a criticat declarațiile procurorului Vitalie Busuioc: „Eu l-am ascultat pe Busuioc, care a declarat că urmează să fie stabilit locul aflării lui Usatîi și după aceasta v-oi fi reținut și extrădat. Eu nu înțeleg ce-i cu Busuioc – Colea Chitoroagă ar putea să-și găsească un student mai bun. Am avut noi un astfel de procuror – Bunica, acuzatorul lui Țipovici și Morari, care se ascunde acum nici nu știu pe unde”.

Potrivit lui Usatîi, instanța a refuzat să admită mărturisirile a lui Vitalie Proca. El a menționat, că înregistrările mărturisirilor au fost prezentate de către avocatul său Ion Cerga.

Primarul de Bălți susține că aceste înregistrări demonstrează că oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost comanditarul tentativei de omor asupra bancherului Gherman Gorbunțov.

„Avocatul a adus un stick – haideți sa ascultăm mărturisirile lui Proca, care acum stă in închisoare în România, care indică direct că Plahotniuc este comanditarul tentativei de omor asupra lui Gorbunțov. Instanța a refuzat”, a declarat Usatîi.

”Pe lângă asta, Ion Cerga a depus o cerere, privind inființarea comisiei rogatorii. Astfel ei ar afla, cum a ajutat Usatîi ancheta trei ani la rând și care e statutul meu in dosarul penal pornit în România”, a declarat el, menționînd că și această cerere a fost refuzată.

Reamintim, că in cadrul ședinței avocatul lui Usatîi a prezentat un document, care demonstrează că Usatîi are statut de martor intr-un dosar penal a lui Proca, instanța a refuzat însă să îl admită.

Potrivit lui Usatîi, anchetatorii englezi au fost surprinși când au aflat câ el este dat în căutare internațională, ca urmare a dosarului penal pornit în baza tentativei de omor a lui Gorbunțov.

„Din anumite motive, procurorii din Moldova nu s-au sesizat în cazul interceptărilor lui Plahotniuc, publicate de mine. Am publicat interceptările cu killerul Proca, cu intermediarul – procurorii tac. Dar pe baza poveștilor lui Gorbunțov in Skype, dosarul a fost pornit pe numele meu”, – a declarat Usatîi.

În concluzie, el a spus că mandatul de arest emis pe numele lui Usatîi și anunțarea lui in căutarea internațională, îi erau necesare lui Plahotniuc, pentru a pune capătul colaborării dintre Usatîi și anchetatorii români: „Interlopul Plahotniuc nu va scăpa, iar toți procurorii și polițiștii, care l-au spălat pe Plahotniuc vor răspunde în fața legii, deoarece ei au împiedicat mersul anchetei internaționale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...