Manifestanţii au venit cu pancarte, au aprins lumânări, au depus flori şi au avut mai multe mesaje pentru reprezentanţii Ambasadei Federaţiei Ruse. Cât timp a durat manifestaţia însă, nimeni dintre angajaţii ambasadei nu a ieşit în faţa oamenilor.

„Aseară în Rusia, după părerea mea, a fost împuşcată libertatea. Ceea ce se întâmplă în Rusia este, de fapt, în tandem cu ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Atât acolo, cât şi aici procesul democratic este bulversat”, a declarat jurnalista Angela Aramă.

„Mor eroii care luptă pentru dreptul la libera exprimare. Crimele se săvârşesc acum nu doar contra poporului rus, dar contra popoarelor-fraţi! Să-şi ia armata din Republica Moldova şi s-o ducă la ei acasă!”, a menţionat Dinu Plângău, student, unul dintre organizatorii protestului.

Vestea asasinării unuia dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai lui Vladimir Putin a sensibilizat mai mulţi publicişti de la noi. 

„Oamenii care au curajul să critice Kremlinul iată ce păţesc. A-ţi elimina adversarii politici, a te teme să intri cu ei într-un dialog ţine de regimuri de tip Coreea de Nord. Un semnal extrem de îngrijorător pentru Europa, pentru Republica Moldova în particular, care este şi ea o ţintă a imperialismului rusesc”, crede scriitorul Vitalie Ciobanu, pentru Jurnal TV.

„Am fost şocat să aud această veste cumplită. Este un semn că regimul Putin coboară spre o înăsprire şi o degradare şi mai mare decât cea pe care am văzut-o până acum. Înţeleg asta ca pe o ameninţare adresată omenirii şi o ameninţare la adresa păcii în general. Este fără îndoială un semn de atenţie şi pentru noi”, susţine editorialistul Constantin Cheianu.