SIS s-a autosesizat în cazul „buletinelor de vot” de pe Internet: Făptașii riscă dosar penal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul de Informaţii şi Securitate s-a autosesizat în cazul buletinelor de vot, apărute pe rețelele de socializare, care aveau ștampila „votat” în dreptul candidatului Igor Dodon.

Potrivit SIS, „buletine de vot” au fost fabricate cu ajutorul aplicației „Photoshop” și au scopul de a denigra autorităţile.

„SIS a depistat сă, în noaptea de 28 spre 29 octombrie, pe reţelele de socializare au fost postate mai multe modele de „buletine de vot”, prelucrate prin aplicaţia „Photoshop”, însoţit de un „mesaj adresat alegătorilor”, orientat spre denigrarea autorităţilor statului. Modelele prelucrate ale „buletinelor de vot” au fost preluate de către mai mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare, care le-au distribuit manipulator, astfel fiind incitate spiritele cetăţenilor şi provocată senzaţia încălcării procesului electoral,” se menționează în comunicatul SIS.

Serviciul de Informaţii şi Securitate anunță că a identificat persoanele implicate, iar materialele probatorii urmează a fi expediate Procuraturii Generale.

Pozele au apărut pe pagina de Facebook „alegeri corecte”, iar autorii au spus că este un photoshop” și că încearcă astfel să prevină „fraudele electorale”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...