Cei însărcinaţi cu ancheta „au descoperit existenţa unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigaţie”, a indicat directorul FBI, James Comey, într-o scrisoare adresată Congresului.

„Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conţin informaţii clasificate şi să evalueze importanţa lor pentru investigaţie”, a adăugat responsabilul american.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiţiei a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz. Însă James Comey i-a reproşat atunci fostei şefe a diplomaţiei că prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat într-un mod „extrem de neglijent”.

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicaţiile oficiale prin faptul că aşa este mai practic şi mai simplu. Ea a mai susţinut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat şi că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.