Directorul general al madrilenilor, Miguel Angel Gil, a anunţat că se bazează pe un buget-record, de 400 de milioane de euro, în sezonul 2019-2020, fără a lua în calcul eventualele vânzări de jucători.

Gil susţine că veniturile din drepturi TV şi participarea în cupele europene va ajunge în acel moment la 250 de milioane de euro, iar cel din bilete şi activităţi comerciale la 150 de milioane.

În acest sezon, Atletico Madrid a anunţat un buget de 280 de milioane de euro, iar Miguel Angel Gil a declarat încă de atunci că vrea să aducă gruparea din capitala Spaniei între primele 16 cluburi din lume, din punct de vedere al bugetului.

Atletico a cucerit titlul în 2014 şi a jucat două finale ale Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane cu Diego Simeone pe bancă.

Antrenorul argentinian şi-a redus însă în acest sezon perioada contractului cu madrilenii, iar noua înţelegere va expira în 2018.

Atletico Madrid a căzut pe locul 5 în Primera după eşecul din etapa trecută de la Sevilla, la numai trei puncte însă de liderul Real Madrid.