Liderul unioniştilor, George Simion vrea ca viitorul premier de la București să aibă printre priorităţi Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul unioniştilor, George Simion, a declarat marţi la sediul PNL că solicită ca premierul român susţinut de patid, Dacian Cioloş, să aibă unirea ca prioritate de guvernare, criticând faptul că Preşedinţia nu are o strategie coerentă în ceea ce priveşte Republica Moldova, scrie Mediafax.

„Sperăm să se înfiinţeze în sfârşit o instituţie care să coordoneze strategiile pe Republica Moldova, ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunificarea ca proiect naţional şi ca viitoarea propunere de premier, să aibă printre priorităţile guvernării subiectul Republicii Moldova pentru că în Platforma România 100 nu am văzut asta ca prioritate”, a afirmat George Simion.

El a anunţat că va relua discuţiile cu celelalte partide, afirmând că a stabilit deja un calendar de lucru cu celelalte formaţiuni şi că va cere ca fiecare partid „să îşi asume o bucăţică pe care o poate duce şi pe care o poate realiza”.

„Sperăm ca preşedintele Iohannis, după ce terminăm acest tur de negocieri cu partidele, să fie cel care pune toate partidele din România la aceeaşi masă pe un pact de tip Snagov şi acest pact să fie coordonat de către preşedinte, este rolul său constituţional. (…) Nu am primit decât reacţia domnului preşedinte de ieri care a spus că marşurile şi manifestările noastre nu aduc nimic în plus pentru unire. Vreau să vă spun că noi nu ne ocupăm de marşuri, facem şi strategii pe zona Republicii Moldova, avem propuneri concrete. Până acum din partea Cotroceniului nu am văzut o strategie coerentă pe spaţiu”, a acuzat Simion.

El a adăugat că îl aşteaptă pe Iohannis la dialog.

George Simion a negat existenţa posibilelor influenţe din partea Rusiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...