Procuratura solicită mandat de arest pe numele lui Usatîi; Primarul de Bălți dă vina pe Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura Generală solicită un mandat de arest pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi, care este acuzat că l-ar fi expropriat pe omul de afaceri Gherman Gorbunțov și că ar fi comandat ulterior asasinarea acestuia.

De cealaltă parte, Usatîi susține că acest doar este o încercare a oligarhului Vladimir Plahotnuiuc de a ascunde adevărul despre acest caz, întrucât killerul Vitalie Proca ar fi început să vorbească.

Procurorul Vitalie Busuioc a înaintat deja o ordonanță Judecătoriei Centru, prin care solicită mandat de arest pe numele lui Usatîi și darea lui în căutare internațională.

„Plahotniuc se teme că toată lumea va cunoaște adevărul. Pentru că se apropie ziua în care el va răspunde pentru toate acțiunile pe care le-a făcut. Este o cauză penală în România şi în Marea Britanie în privinţa tentativei de omor asupra lui Gorbunţov, iar cei din Moldova nici nu au avut dreptul să pornească o cauză penală. Pentru a atrage atenţia de la Plahotniuc, ei încearcă să mimeze iniţierea dosarului. Cauza penală a fost iniţiată pe 16 octombrie, pentru că Plahotniuc s-a speriat de anumite interceptări care i-au fost prezentate de Procuratură şi MAI. Ei au auzit că Proca vrea să spună adevărul”, a declarat Usatîi într-o intervenție video pe Facebook.

Renato Usatîi a mai spus că el a depus mărturii în România pe cauza penală existentă deja în țara vecină și în Marea Britanie pe cazul încercării de asasinare a lui Gherman Gorbunțov.

„Tot ce este documentat în România poate fi demonstrat, dar vor veni şi reprezentanţi din Marea Britanie şi în curând Plahotniuc va avea parte de surprize”, a mai spus Renato Usatîi.

El a promis că în curând va prezenta și dovezi video și audio în legătură cu aceste lucruri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...