Scandal între Rusia şi SUA: Rusia critică Washingtonul după arestarea unui rus la Praga

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Arestarea unui bărbat rus în Republica Cehă în legătură cu atacuri cibernetice asupra unor obiective din Statele Unite arată că Washingtonul conduce o vânătoare de cetăţeni ruşi la nivel mondial, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată de Reuters.

Bărbatul este urmărit în legătură cu atacuri cibernetice asupra unor ţinte din Statele Unite, inclusiv un furt de date în 2012 deţinute de reţeaua socială LinkedIn Corp.

Arestarea presupusului hacker rus este rezultatul colaborării forţelor de ordine cehe cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI), a anunţat poliţia cehă marţi seară pe site-ul său.

Administraţia americană a acuzat oficial în această lună Rusia pentru o serie de atacuri cibernetice asupra unor organizaţii ale Partidului Democrat, înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie în SUA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a negat orice implicare a Moscovei în campania electorală din SUA, afirmând că un astfel de scandal de piraterie informatică nu ar fi în interesul Rusiei, aminteşte Reuters, conform Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...