Moldovenii se înarmează? Câte arme de foc deținute ilegal au depistat polițiștii de la începutul anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În perioada de 9 luni ale anului 2016 poliţia a depistat şi ridicat 147 arme de foc deţinute ilegal. Alte 125 de arme de foc au fost predate benevol.

Din 2007 și până în prezent, cetăţenii au predat benevol 3182 arme de foc din posesie ilegală, care au fost înregistrate la poliţie.

Totodată, în perioada de referinţă, se atestă o creștere a numărului de incidente comise de persoane aflate în stare de ebrietate, cu ignorarea sau încălcarea măsurilor de securitate în timpul mânuirii armelor de foc, precum şi nerespectarea condiţiilor de păstrare a armelor din dotare. În perioada sus menționată, au fost înregistrate 134 incidente cu arme, inclusiv cu arme deţinute ilegal sau pneumatice – 76 cazuri.

Inspectoratul General al Poliției atenționează căa rmele deţinute ilegal de regulă nu se păstrează în safeu. Cât de bine nu ar fi acestea ascunse, oricum există riscul ca ele să ajungă în mâinele copiilor, iar curiozitatea acestora poate duce la tragedii.

Poliția vine cu un apel către toţi cetăţenii: dacă cunoaşteţi despre locul aflării sau aţi depistat obuze, proiectile, cartuşe, arme, grenade, focoase de grenade, alte dispozitive cu destinaţie militară, precum şi mijloace explozive, să întreprindeţi imediat măsuri pentru a exclude accesul altor persoane, în special a copiilor şi să anunţaţi poliţia la telefonul „902”.

Armele deţinute ilegal pot fi predate benevol la inspectoratele teritoriale de poliţie de la locul de trai pentru obţinerea autorizaţiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...