Cele două cluburi îşi pun la bătaie mândria şi la juniori. Formaţiile de copii de până la 16 ani ale celor două cluburi vor juca finala Cupei Moldovei dedicată acestei categorii de vârstă.

Tinerii de la Sheriff au ajuns în ultimul act al competiţiei după o dublă cu Petrocub. În primul meci, la Tiraspol, galben-negrii s-au impus cu 7-0, dar au pierdut returul cu 2-1 la Sărata Galbenă.

Zimbru s-a calificat în finală după un derby al capitalei cu Buiucani-Dacia. Formaţia galben-verde a trecut în dublă manşă de adversari. În prima partidă, jucată pe terenul dacilor, zimbrii s-au impus cu 2-1, în timp ce pe teren propriu, scorul a fost mult mai convingător: 4-0.

Directorul Şcolii de Fotbal Zimbru, Nicolae Crăciun, a declarat pentru Moldova Sport, că an de an lupta se dă între cele trei şcoli de fotbal, iar cele mai aşteptate derby-uri sunt cele dintre copii de la Zimbru şi Sheriff.

Centrul de pregătire al tânărului fotbalist Zimbru adună circa 500 de copii, la diferite categorii de vârstă, care participă în competiţiile republicane.

La duelul capitalei la juniori au asistat şi Directorul General FC Zimbru, Igor Oprea şi antrenorul formaţiei a doua a galben-verzilor, Sergiu Chirilov. Tehnicianul echipei secunde, ne-a declarat că anume aceste jocuri sunt cele care contează în formarea tinerilor fotbalişti, care ulterior să devină membri titulari ai primei echipe a FC Zimbru şi ai naţionalei Moldovei.

Chirilov a menţionat şi despre tenisunea care se simte în teren, la oricare categorie de vârstă, când se întâlneşte Zimbru cu Sheriff.
 
Finala Cupei Moldovei la fotbal Under 16 între Zimbru şi Sheriff se va disputa la 6 iunie la Vadul lui Vodă şi va fi transmisă de Moldova Sport.