Năstase, despre motivul retragerii: Cu un singur candidat mai avem o şansă, dar cu doi – garantat nu trecea niciunul de primul tur

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Nutresc speranţa că gestul meu este unul benefic, pentru că dacă nu îl făceam, campania ar fi fost eşuată”. Este declaraţia liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, despre retragerea sa din cursa prezidenţială în favoarea Maiei Sandu.

„Cel mai important este ce va însemna retragerea mea nu pentru mine, ci pentru viitorul acestei ţări, pentru destinul cetăţenilor, pentru cei care stau cu mâna pe valiză şi pentru cei care sunt deja departe. Nutresc speranţa că gestul meu e unul benefic, pentru că, în caz contrar, ar fi fost o campanie eşuată”, a explicat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV.

Întrebat ce stă în spatele deciziei sale, liderul mişcării protestatare a spus: „Dragostea de ţară”.

„Dacă, mergând cu un singur candidat mai avem o şansă, aşa cum este ea, dar o avem, atunci dacă mergem cu doi candidaţi, garantat nu trece niciunul în turul doi. Noi conştientizăm că plecarea în alegeri cu doi candidaţi este păguboasă pentru ţară”, a spus Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA a precizat că nu există niciun acord politic între PPDA şi PAS şi că nu s-a retras din alegeri în schimbul promisiunii unei funcţii. „Am spus mai demult că sunt gata să semnez că nu mă interesează funcţiile. Nu există niciun acord politic între partide. Oferta noastră presupunea o agendă comună, staff comun, echipe şi program comun, dar nu a fost nevalorificată. Nu ştiu acum dacă va exista un staff comun”, a menţionat liderul PPDA.

Andrei Năstase a fost întrebat şi despre cum au reacţionat membrii Platformei Demnitate şi Adevăr la retragerea sa din cursă.

„Cu riscul de a supăra pe cineva, am mai spus şi mai spun: în RM n-a existat o platformă mai frumoasă decât Platforma Demnitate şi Adevăr. O demonstrează faptele, reuşitele noastre şi o demonstrează chiar şi sondajele asupra cărora a insistat multă lume. Şi aceleaşi sondaje o arată că din PPDA nu merge nimeni la PD, adică toţi rămân în acelaşi bazin electoral, sunt nişte oameni inteligenţi, conştienţi. De aceea sunt sigur că prin mesajele echipei o să mobilizăm oamenii să iasă la vot, o să le explicăm că aceasta este şansa unui început de schimbare”, a menţionat Andrei Năstase.

„Ei mulţi înţeleg că alternativa care era, să mergem amândoi candidaţii, era păguboasă. Am ales să nu fac acest lucru. Dacă mergeam amândoi, muream amândoi şi împărţeam şi mai tare ţara. Eu nu doresc acest lucru şi cred că toţi vor înţelege asta. Dacă ţii la viitorul ţării, trebuie să înţelegi, mai ales toţi care au muncit, e adevărat, unii mai mult, mergând prin glod după semnături, pe frig la proteste, riscând viaţa şi sănătatea, primind sprayuri în ochi de la poliţie”, a mai spus liderul mişcării protestatare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...