Potrivit avocaţilor Maxim Belinschi şi Veaceslav Ţurcan, persoana bănuită de punerea în aplicare a schemelor de escrocherie a depus plângere pe numele lor pentru fals în declaraţii. A fost iniţiat un dosar penal, iar, în prezent, un apărător are calitate de învinuit, iar altul de bănuit. 

Avocatul lui Maxim Belinschi susţine că apărătorul şi clientul au o singură poziţie. În caz contrar, nu pot fi oferite servicii juridice.

Apărătorii mai spun că persoanele responsabile de intentarea dosarului penal ar trebui pedepsite.

Şeful Procuraturii raionului Râşcani, Sergiu Creţu, a respins acuzaţiile: „Urmărirea penală este pornită în baza articolului 352, fals în declaraţii, urmărirea penală este pornită legal, actualmente se cercetează acţiunile necesare în vederea finisării urmăririi penale”. 

Şeful Procuraturii raionului Râşcani nu a răspuns şi la alte întrebări, întrucât convorbirea s-a întrerupt. Ulterior, telefonul a fost deconectat. Avocaţii au declarat că vor depune o plângere la Procuratura Anticorupţie, iar dacă instituţiile de drept din Moldova nu vor întreprinde acţiuni, ei se vor adresa la CEDO.