Prima biografie a dictatorului Adolf Hitler, în care este comparat cu Iisus, a fost scrisă de el însuşi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prima biografie a lui Adolf Hitler, publicată în anul 1923, în care dictatorul este comparat cu Iisus şi prezentat ca „salvatorul” Germaniei, a fost scrisă de el însuşi, potrivit unui istoric, profesor la Universitatea Aberdeen din Scoţia, informează Daily Mail.

Biografia „Adolf Hitler: Sein Leben und seine Reden” („Adolf Hitler: Viaţa şi discursurile sale”), care a ajutat la aducerea dictatorului la putere, a fost semnată de aristocratul german Victor von Koerber.

Însă, istoricul Thomas Weber, professor la Universitatea Aberdeen, a descoperit probe despre care spune că demonstrează „aproape sigur” că Hitler este adevăratul autor al volumului.

„Cartea, care include, de asemenea, o colecţie de discursuri ale lui Hitler, include câteva afirmaţii bizare potrivit cărora volumul ar trebui să devină «noua biblie a zilei de astăzi» şi foloseşte termeni precum «sfânt» şi «salvare», comparându-l pe Hitler cu Iisus, asemănând intrarea lui în politică cu învierea lui Iisus”, a spus istoricul.

Profesorul a făcut descoperirea în timp ce studia documente personale ale lui Victor von Koerber, în timpul unei cercetări pentru cartea sa, despre felul în care Hitler a devenit nazist.

„Parcurgând documentele lui, am realizat repede că von Koerber, care s-a despărţit, ulterior, de nazişti, nu este autorul real”, a mai spus istoricul.

Între documentele pe care le-a descoperit Thomas Weber s-a numărat şi o mărturie scrisă de soţia editorului cărţii, potrivit căreia von Koerber nu a scris volumul.

Hitler ceruse un scriitor conservator fără nicio legătură cu partidul nazist, astfel încât să îi folosească numele pe coperta cărţii, a susţinut femeia.

Profesorul Weber a găsit, de asemenea, o declaraţie a lui von Koerber şi o scrisoare pe care a redactat-o, în care a dat detalii despre faptul că Hitler este adevăratul autor al biografiei.

Volumul „Adolf Hitler: Sein Leben und seine Reden” a fost publicat cu doi ani înainte de autobiografia ”Mein Kampf”.

„Faptul că Hitler a scris biografia şi a ales el însuşi discursurile incluse şi a publicat-o cu alt nume demonstrează că el a considerat mult mai devreme că este în rolul «salvatorului» şi că a început încă de atunci, într-un mod foarte manipulator, să îşi construiască drumul către vârf”, a adăugat istoricul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...