Agnieszka Radwanska a avut nevoie de o oră şi 37 de minute pentru a se impune în faţa sportivei din Marea Britanie. Poloneza, numărul 3 în clasamentul mondial, a reuşit să câştige pe serviciul adversarei la scorul de 1-1, break care i-a fost suficient pentru a închide primul set în favoarea sa cu scorul de 6-4.

Primul game din manşa secundă a fost adjudecat de Johanna Konta, după care a urmat o serie de cinci jocuri consecutive ale adversarei. Setul al doilea s-a încheiat cu scorul de 6-2, iar Radwanska a câştigat turneul de la Beijing şi un premiu de 1,111,945 de dolari şi 1000 de puncte în clasamentul WTA.

Radwanska a avut un procentaj de 55% la primul serviciu faţă de numai 52% al adversarei. De asemenea, sportiva din Polonia a fructicat patru din cele zece şanse de break avute, pe când Johanna Konta nu a reuşit decât un singur break, din cinci oportunităţi.

Poloneza se distanţează graţie acestui succes din China faţă de Halep, care de mâine va reveni între cele mai bune patru sportive din lume. Aga se oprise anul trecut în semifinale şi trebuia să apere 390 de puncte. Câştigând turneul, va avea un bonsus de peste 600 de puncte şi se va distanţa în duelul de la distanţă cu Simona.

  • 548 de puncte erau în clasament între Radwanska şi Halep, la începutul acestei săptămâni